Cultuurkade Meierijstad: cultuur educatie

Cultuur- en kunsteducatie maakt deel uit van het onderwijsprogramma. Kinderen voeren regelmatig culturele projecten uit in de groep (met of zonder een kunstvakdocent), nemen deel aan excursies met een cultureel karakter of bezoeken een voorstelling of een museum.  

Om de vraag van de scholen af te stemmen op het aanbod van culturele activiteiten, is er Cultuurkade Meierijstad. Voor Sint- Oedenrode is Fieke Barten de cultuurcoördinator en intermediair en samen met haar collega’s uit Veghel en Schijndel vormen zij één gezamenlijke marktplaats voor cultuureducatie. Vraag- en aanbod op het terrein van cultuureducatie wordt door Cultuurkade Meierijstad bij elkaar gebracht: de vraag vanuit het primair onderwijs en het aanbod vanuit zowel de (lokale) amateur- als professionele wereld van de kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Ze geeft culturele instellingen inzicht in wat het onderwijs wil op het gebied van cultuureducatie en maakt het onderwijs wegwijs binnen de mogelijkheden op het gebied van cultuureducatie.   

Cultuurkade Meierijstad helpt bij het integreren van cultuureducatie binnen het onderwijsprogramma en ondersteunt bij het ontwikkelen van beleid en visie rondom cultuureducatie, bij het uitwerken van actieplannen cultuur, bij uiteenlopende vragen zoals bijv. het aanvragen van subsidies. De CMK-scholen ( Cultuureducatie met Kwaliteit) ontvangen daarvoor extra ondersteuning. 

De gemeente Meierijstad denkt ook mee over de marktplaats en zorgt samen met de provincie voor de subsidie.

 Meer informatie kunt u vinden op: www.cultuurkade.nl

 

 

Fieke Barten is coördinator van de Cultuurkade in Sint-Oedenrode. De gemeente Meierijstad denkt ook mee over de marktplaats en zorgt samen met de provincie voor de subsidie.

 

De gemeente coördineert daarnaast het cultuurstimuleringsproject Jeugd Creatief. Wilt u meer informatie over Cultuurkade Meierijstad? Kijk dan op www.cultuurkade.nl