Ontdeklabs op alle scholen

Mede dankzij de sponsoring van de Rabobank hebben we naast het SKOSO ontdeklab bij Neovito nu ook op alle 7 scholen van SKOSO eigen ontdeklabs met veel materialen.

 Voorafgaand aan de tot totstandkoming hiervan zijn er diverse besprekingen op de scholen geweest. Bij deze bespreking waren de directeur, de leerkracht van de Kenniskring 21, de leerkrachten van de kennisteams van ICT Wetenschap Techniek & Excellentie en 21st Century Skills en de coördinator van het SKOSO ontdeklab aanwezig. Uitgangspunt was: alles is mogelijk want het doel is om een uitdagend en innovatief ontdeklab op de school te creëren. Een plek waar alle leerlingen en leerkrachten met plezier en naar hartenlust kunnen ontdekken en experimenteren, onderzoeken en innoveren, programmeren en inspireren, bouwen en creëren. Door deze gesprekken is er een diversiteit aan materialen gekocht op onze scholen, alles geheel passend bij de visie en de schoolontwikkelingen van de school.

 

In het filmpje zie je leerlingen bezig met diverse materialen, maar er zijn nog veel meer materialen op de scholen. Kom gerust eens kijken op de scholen hoe de diverse materialen ingezet worden in het onderwijs.

 

Naast ondersteuning op de scholen bij hun eigen ontdeklabs is het SKOSO ontdeklab volop bezig met de SDG’s (de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN). We zijn activiteiten aan het opzetten waarbij we samen met het lokale bedrijfsleven leerlingen en scholen ambassadeur willen laten worden van een of meerdere SDG’s. Zodoende kunnen leerlingen al vanaf jonge leeftijd leren hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving. Bedrijven, instellingen en organisaties die ons hierbij willen ondersteunen kunnen meer informatie krijgen via ontdeklab@skoso.nl

 

Klik hier voor het filmpje..